Garanti & Reklamation

Tømrerfirmaet Bent Jensen A/S er medlem af Dansk Byggeri (BYG), hvilket betyder, at du som kunde er sikret gennem BYG Garanti ordningen.

Med Byg Garanti er du sikret​

Sørg for at vælge en håndværker, der er medlem af Dansk Byggeri, så er du automatisk sikret følgende:​

    • Din håndværker er godkendt af Dansk Byggeri
    • Du får automatisk adgang til Byg Garanti
    • Dækning mod sjusk, fejl og mangler op til 150.000 kr.
    • 3 års fuld garanti efter arbejdet er færdigt

Sådan er du sikret med Byg Garanti

Vil du være sikker på at få udbedret eventuelle fejl og mangler, uden at du lider økonomisk tab, er det ikke ligegyldigt hvilken virksomhed, du har valgt.Kun virksomheder, der er medlem af Dansk Byggeri, er dækket af BYG Garantiordning.

​Et økonomisk sikkerhedsnet

Byg Garantiordning er et økonomisk sikkerhedsnet under de private forbrugere, hvis der er fejl og mangler ved det arbejde, som er aftalt med en byggevirksomhed i Dansk Byggeri. Ordningen dækker med op til 150.000 kr. inkl. moms pr. byggesag. Garantien dækker i 3 år efter færdiggjort arbejde.

Du kan læse mere om Byg Garanti her.

Garanti & Reklamation

Reklamationsret:

“Garanti” og “reklamationsret” bliver ofte blandet sammen. Men begreberne dækker ikke over det samme og bør ikke forveksles.

Reklamationsretten er fastsat af loven, og den betyder, at Bent Jensen A/S har et ansvar, som vi skal leve op til overfor kunden (privat eller professionel). Viser der sig eksempelvis en fejl eller mangel ved vores arbejde eller de materialer der er anvendt i de første 2 år efter købet, skal vi løse problemet uden udgifter og unødigt besvær for den private kunde.

For den professionelle kunde aftales ofte AB92/AB18.

Reklamationsretten gælder for alle ydelser – både vores arbejde, samt varer og dele, både nye og brugte – og det omfatter også tilbehør.

Den almindelige reklamationsret i købeloven er på 2 år.

Hvis standardregelsættet AB92 ligger til grund for aftalen (det fremgår i givet fald af håndværkerens skriftlige tilbud eller af din egen beskrivelse til ham), har håndværkeren pligt og ret til at afhjælpe fejl og mangler.

I modsat fald gælder dansk rets almindelige regler om 10-årigt ansvar, men efterhånden som tiden går, bliver det sværere og sværere for dig at bevise, at noget er en fejl og mangel fra en håndværker.

 

Garanti er et frivilligt supplement fra Bent Jensen A/S:

En garanti er noget ekstra, som leverandøren, sælgeren, importøren eller producenten kan vælge at yde på et bestemt arbejde, produkt, produktgruppe eller alle varer. Den er altså frivillig at tilbyde, og kunden kan derfor ikke forvente, at der nødvendigvis følger en garanti med den ydelse, du køber.

Da Bent Jensen A/S gennem medlemskab af Dansk Byggeri har tegnet Byg Garanti forsikringen, så er vores garanti overfor private kunder 3 år på vores ydelser og materialer. Fra vores materiale leverandører kan der være en længere garanti, og der følger vi retningslinjer og betingelser, der er udstedt af materiale leverandøren. På sliddele er der ikke garanti, men den almindelige reklamationsret er her gældende.

For erhvervskunder (cvr registrerede) gælder AB92 hvis dette er aftalt.

Garantier skal stille kunden væsentligt bedre end købeloven, så den fungerer som et supplement til kundens lovbestemte rettigheder.